Barion Pixel

Rólam

Nagy Csaba vagyok,
hardvermérnök,
projektmenedzser, a
folyamatok optimalizálója.

Igen különböző iparágakban dolgoztam már, ahol mindig az volt a fő küldetésem, hogy az adott rendszer minél hatékonyabban működjön.

Segítettem már rendbe tenni folyamatokat gyógyszeripari cégnél és az IT-szektorban. Építettem már csapatot és hálózatot, és el kellett mélyülnöm a marketing és az értékesítés világában is. Mindemellett van 12 év programozói és több száz órányi oktatói gyakorlatom.

2006 óta menedzselek projekteket. Imádom ezt a munkát, mert nincs két egyforma küldetés, sőt két egyforma nap sem. Minden alkalommal valami egészen új dolog jön létre, miközben rengeteg problémát kell megoldani. 

Mivel gyorsan tanulok, és könnyen mélyedek el a legspeciálisabb témákban is – legyen szó mosóporgyártásról vagy űrtechnikáról – szinte bármilyen szakterületen el tudok vinni egy projektet.

Hatalmas gond, ha a rossz rendszer miatt folyton tűzoltásra kényszerül egy cég, és így nem jut elég kapacitás stratégiai tervezésre, szisztematikus megvalósításra és kreatív munkára. Én felszabadítom az ügyfeleim idejét azzal, hogy kielemzem és újratervezem a folyamataikat és növelem a hatékonyságukat.

A munkám során főleg az alábbi az erősségeimre támaszkodom:

ELEMZŐKÉSZSÉG

Az analitikai képességeimnek köszönhetően hamar és elég jól átlátom a dolgokat. Mindez nem csupán az adatok és információk elemzésekor jön jól, hanem akkor is, amikor meg kell találni a rendszerben megbúvó hibákat, veszélyeket, kulcsproblémákat és lehetőségeket. Ehhez persze rengeteget kérdezek és kutatok.

INTUÍCIÓ

Sokrétű tapasztalataim mellett hasznos, hogy nem félek hallgatni az intuíciómra: sokszor egyszerűen jóval előbb érzem azt, „hol van a kutya elásva”, mint ahogy az adatokból következne. Ez segít abban is, hogy a lehetséges megoldások közül az adott helyzetben legmegfelelőbbet válasszam ki.

RENDSZERSZEMLÉLET

Mindig rendszerben gondolkodom, nem veszek el a részletekben, hanem képes vagyok kívülről látni azokat. A helyzetet a maga teljességében, működési mátrixában és a hatásaival együtt vizsgálom. Ennek köszönhetően nem csak hatékonyabban, de gyorsabban is találom meg a megoldást az adott problémára.

LOGIKA

Hallgatok az ösztöneimre, de kritikusan és logikusan gondolkodom. Mindig több irányból közelítem meg a problémákat. Ez nélkülözhetetlen ahhoz, hogy racionális és működőképes megoldásokkal álljak elő. Ebben különösen sokat segít a jelentős programozói múltam, és hogy átfogó műszaki/IT ismeretekkel rendelkezem.

FÓKUSZTARTÁS

Nem számít, milyen hosszú a projekt, mert előttem mindig a végső cél lebeg, és az, hogyan érdemes azt elérni. Mérföldkőről mérföldkőre segítem elő a projekt megvalósulását: kérdezek és nyomozok, motiválok és számonkérek, egyeztetek és egyezkedek. A lényeg, hogy a projekt határidőre megvalósuljon és sikeres legyen.

ALKALMAZKODÁS

A rengeteg tanulásnak és a folyamatos önfejlesztésnek is köszönhetően igen adaptív és rugalmas vagyok. Mindig igyekszem azt a csatornát és metódust megtalálni, ami hatékonyan segíti elő a kommunikációt és a helyzet kezelését. Rengeteg szoftverrel volt már dolgom és újakat is könnyen ismerek meg. Az ügyfeleim mindig nagyon értékelik, hogy a projektmenedzsment területén nincsenek technológiai korlátaim.

Nyitott, őszinte ember vagyok, és hasonló ügyfelekkel szeretek együttműködni. A munkám akkor hasznos, ha az ügyfeleim érzik, tudják, hogy valami nincs rendben és ezen tényleg változtatni akarnak. Egyenesek és elszántak. Nem csak várnak a megoldásra, de hajlandóak azért megtenni minden szükséges erőfeszítést. Tudják, hogy ez a befektetés megtérül és utána még sikeresebb lesz a cégük. 

Szeretem, ha hagyják, hogy segítsek és megfogadják a tanácsaimat, de sosem riadok meg az érdemi, termékeny, szakmai vitáktól. Jó érzéssel tölt el, hogy az ügyfeleim számára is öröm a közös munka, mert látják, hogy haladnak, és meg fognak oldódni a problémáik. 

Mindig eljön az együttműködés során egy egészen különleges pillanat. Az, amikor az ügyfelem megkönnyebbül, mert látja, hogy tényleg van járható kiút a helyzetből. Én akkor vagyok elégedett, ha jönnek az eredmények, és bizonyosságot nyer a munkám hatása. A tevékenységemnek az ad igazi értelmet, ha nem csupán megvalósul egy projekt, hanem a közreműködésemmel tartósan válik hatékonyabbá, könnyebbé egy cég működése.